Лятото се очертава да бъде горещо, казват синоптиците. Лятото се очаква

...
Лятото се очертава да бъде горещо, казват синоптиците. Лятото се очаква
Коментари Харесай

Анастасия Кирилова, НИМХ: Глобалното затопляне засилва крайностите в атмосферните процеси

Лятото се обрисува да бъде горещо, споделят синоптиците. 

" Лятото се чака да е със относително високи температури, само че няма устойчива прогноза за изсъхнало или влажно лято. " Това предвижда синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Кирилова пред NOVA NEWS.

„ Твърди се, че световното стопляне ускорява екстремността на атмосферните процеси. По отношение на лятото се споделя, че за нашата страна може да се чака по-хладно и влажно лято вследствие на световното стопляне. Но към този момент няма изгледи това лято да бъде такова, ” уточни Кирилова.По думите ѝ юли ще е с температури към и над нормата, с превалявания към нормата. „ Ще има и дни с повече превалявания. Не е изключено тмпературите да доближат 40 градуса, по-голяма по тази причина е вероятността към края на месеца, през последната седмица. ”

Традиционно градушки има през цялото лято, изясни синоптикът: и август, и септември. Опустошителните и едри нормално са през юли, уточни тя: " Даже още в неделя и идващия понеделник ще има условия за тези процеси. "

Кирилова направи прогноза и за последната юнска седмица. Според нея през днешния ден е най-хладният ден от нея, само че нататък с всеки ден температурите ще се повишават. В събота се чака да е най-топлият ден от седмицата в Горнотракийската равнина и в Дунавската низина. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР